Su kaynağına erişim imkanı sunan su depoları her daim belirli bir seviyede dolu tutulur. Günlük hayatta pek çok yerde kullanılan su depoları ihtiyaç halinde anlık olarak temiz suya erişim sunar. Su deposu şamandırası su deposuna bağlanarak gerekli olan su miktarını düzenli bir biçimde depoya basar. Şamandıra düzeneğini bu konu hakkında yeterli bilgi ve deneyime sahip herkes kurabilir. Şebeke su basıncı değeri oldukça yüksektir. Bu nedenle düzenek doğru kurulmadığında sorunlar meydana gelebilir. Herhangi bir sorun ile karşılaşmamak için su deposu şamandıra düzeneğinin alanında uzman kişilere kurdurulması oldukça önemlidir.
Su deposu şamandırası depo içerisinde yer alan suyun sürekli devir daim yapılmasını da sağlar. Depo içerisinden ihtiyaç olan miktarda su kullanıldığında yerine temiz su kaynağından su basılır ve bu sayede depo içindeki su taze ve temiz kalır. Su deposu şamandırası yardımıyla gerçekleştirilen devir daim işlemi sayesinde temiz suya düzenli erişim çok daha pratik bir hal alır. Depo içerisindeki su her zaman yeni ve taze kaldığı için uzun süre bekleyen sudan kaynaklı olarak meydana gelen yosun, koku, küf, mantar gibi oluşumlar gözlenmez. Ayrıca su içerisinde zamanla birikmesi muhtemel olan toz, toprak ve kir birikimleri de engellenir.
Su Deposu Şamandırası Nasıl Kurulur?
Su deposu şamandırası, kurulumu oldukça basit şekilde gerçekleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. Su deposu şamandıra mekanizması hem kolay montaj hem de demontaj sürecine sahiptir. Depoların kullanıma hazır hale gelmesi ve kullanım sırasında yüksek performans göstermesi için şamandıra kurulumu kısa sürede gerçekleştirilebilir. Bu sayede yaşam alanınızda sürekli temiz su erişim imkanı sağlanır. Su deposu şamandırası bir tek şebeke suyu kesildiğinde çalışmaz. Kaynak su kesildiğinde ve belirli düzey altına indiğinde su basımını gerçekleştiremez.
Şamandıranın su deposu delinip yanına takılması birkaç yıl sonra delik kısım çevresinde problemler oluşmasına hatta depo kaybına varabilecek sorunlar doğurur. Onun yerine şamandıranın kapağa montajı çok daha sağlıklı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Çift taraflı redüksiyon nipel olarak adlandırılan parça temin edilerek kuruluma başlanır. Nipel punch ı ile su deposu kapağını delerek nipel yerine yerleştirilir. Nipeli metal ya da plastik olarak tercih edebilirsiniz. Nipel için iki adet dirsek boru kullanılır. Şamandıra borusu kapak içi dirseğe yerleştirilir. Daha fazla su alınması için mümkün olduğunca kapağa yakın çalışılması önemlidir. Kapak dışı dirseğe şebeke suyu giriş borusu monte edilir. Son olarak kapak su deposuna takılır. İşlem bitince su deposu kullanılmaya başlanarak su tasarrufu sağlanabilir.