Sızıntı Olduğunda Ne Yapmalıyım?

Plastik su deposu sızıntısı kullanım süresinin uzamasında çevresel faktörlere bağlı olarak alınan darbe gibi faktörler nedeniyle ortaya çıkar. Su deposunu sorunsuz olarak kullanmaya devam etmek için sızıntı probleminin büyümeden çözülmesi gerekir. Gerekli işlemler sonrası depo eski çalışma performansını yakalayabilir.

Su deposu üzerinde oluşan çatlaklar su sızıntısına neden olur. Çatlaklara zamanında müdahale edilmemesi durumunda bu çatlaklar büyüyerek delik şeklini alabilir. Bu da tamiri zorlaştırır. Su deposu tamiri özel kaynak makineleriyle alanında uzaman kişilerce gerçekleştirilir. Delinen su deposunun tamiri polietilen malzemeyle tam uyum sağlayan kaynak çubuklarıyla yama yapılmasıyla olur.  Su deposunun yüzeyine yapılan yama işlemi çatlağı tamamen kapattığı için sızıntı sorunu da ortadan kalkar. Bu sayede su deposu tekrar kullanıma hazır hale gelir.

Plastik su deposu çatlak tamiri

Sızıntı ve kaçaklara yol açan su deposu çatlaklarının tamiri yapılırken şebeke ve tesisat basıncına dikkat edilmesi gerekir. Su deposunun bağlı olduğu sistem içerisindeki basınç, deponun iç yüzeyine uygulanan su baskısını etkiler. Baskı basınç arttıkça artar. Sızıntıyı engellemek için çatlak üzerine uygulanan tamir malzemeleri bu baskıya karşı koyabilecek kadar güçlüdür. Tamir ile uygulanan yama suyun yaptığı baskıyı tutmalıdır. Çatlak oluşumunun tekrarlamaması ve mevcut çatlağın büyüyüp deliğe dönüşmemesi için baskının tutulması önemlidir. 

Alanında uzman su deposu tamir ekibi depoların sahip oldukları özelliklere göre uygulanan basınç oranını bilir. Su deposu sızıntısı çatlak tamiri için malzemelerini buna göre tercih eder. Tamir süresi boyunca tamirin tüm teknik detaylarını değerlendirerek çalışmalarını yürütür. Bu sebeplerden dolayı su deposu çatlak tamiri için profesyonel destek almanız çok önemlidir.

Çatlak üzerine uygulama yapılan yamanın tam olarak yapışması çatlak tekrarı olmaması için dikkat edilmesi gereken en önemli noktadır. Tam yapışma sağlanmayınca su basıncına dayanamayan yama atarak sızıntı tekrar başlar. Özellikle hacim olarak daha yüksek olan su depoların tamirinde yama yapışmasına daha fazla dikkat etmek gerekir. Çünkü yüksek basınç nedeniyle açılma daha çabuk olur ve çatlak deliğe dönüşebilir. Su deposunda sızıntı olduğunda kendiniz müdahale etmek yerine tüm tamir sürecini titizlikle tamamlayan profesyonel ekibimizden destek almanız gerekir.