Moloz Kulesi Hangi Maddeden Üretilir?

Moloz kulesi, çöp atma kulesi, moloz oluğu, inşaat kulesi veya bina atık kulesi olarak da adlandırılır. Binanın yüksek seviyelerinden zemine güvenli ve temiz bir şekilde moloz taşıma işlemi için ideal yapılardır.  Moloz kulelerinin sahip olduğu çelik braketler 1000 kg’a kadar test edilir ve sabitlenen zincirlerle donatılır.

Moloz kulesi özellikleri

  • Dayanıklı

Moloz kulesi çeşitleri yüksek dayanımlı ve üstün kaliteli malzeme ile üretildiğinden dolayı darbe ve hasara karşı direnç gösterir. Aşırı sıcaklara maruz kaldığında dahi çatlamalar yaşanmaz.

  • Hafif

Kalitesinden ödün verilmediği halde moloz kulesi modelleri oldukça hafif yapıya sahiptir. Bu sayede kolay taşıma ve kurulum imkanı sunar.

  • İç içe geçme

Moloz kulesi modülleri iç içe geçebilme özellikleri sayesinde yerden tasarruf ettirerek kolay istifleme sağlar. Çok büyük boyutlu parçalara sahip olmadığı için özel taşıma araçlarına gerek kalmaksızın nakliyesi sağlanabilir.

  • Kolay kurulum

Vinç sistemleri kullanılarak kurulumu yapılan moloz kuleleri duruma göre elle de dikilebilir. Pratik kurulum özelliği sayesinde dakikalar içerisinde kullanıma hazır hale gelir. Kolay kurulum için moloz kulesi aksesuarları kullanılabilir.

Moloz kulesi üretim maddeleri

Moloz kulesi, inşaatlarda moloz atılırken darbelere maruz kaldığı için çelik, alüminyum, metal ve polietilen gibi dayanıklı malzemelerden üretilir.

Alüminyum moloz kulesi hafif yapısıyla dikkat çeker. Ayrıca iyi bir korozyon direncine de sahiptir. Alüminyum moloz kuleleri, dökme, ekstrüzyon, soğuk işleme, dövme, toz alüminyum sıkıştırma,sıcak haddeleme veya alüminyum alaşımları sıkıştırma yöntemleriyle oluşturulur.

Çelik moloz kulesi, soğuk haddeleme yöntemiyle metal işleme sürecine tabi tutularak elde edilir. Genellikle çelik moloz kulesinin taşıma ürünleri de ticari sınıf olan çelikten üretilir. Korozyon direnci sağlaması için ise çinko ya da alüminyum malzeme ile kaplanır.

Yüksek yoğunluklu polietilen moloz kuleleri de vardır. Tipik olarak polietilen moloz kuleleri UV ışınlarının neden olabileceği bozulmalara karşı dirençli olmaları için UV stabilize edilerek kullanılır. Yüksek yoğunluğa sahiptir. Bu sayede yüksek sıcaklıklara maruz kalsa da sıcaklığın neden olacağı çatlama ve aşınmalara karşı dayanıklıdır. Aşınmaya karşı üstün direnç göstermesi için moloz kulelerinde yüksek yoğunluklu polietilen şişirme kaplama kullanılır.